שלום ,

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

25/09/2011 | 08:26 | מאת: איתן

אני סובל מסכיזופרניה כבר כ-10 שנים. אני מטופל בתל-השומר. אני מגיע כל שבועים לביקורת. אני מרגיש לא נעים להגיע לשם והרופא מתעקש לראות אותי. אף על פי שאני מאוזן כבר הרבה זמן והמפגש עם הרופא לא נעים,שואל מה שלומי אני עונה בסדר וזהו.השאלה איך אני יכול להשתחרר מזה? לשכנע את הרופא שאני בסדר?(למרות שאני יודע שמאוד קשה לקבל תור במרפאה)

09/10/2011 | 05:29 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. מובן שאני לא יכול לענות על המקרה הספציפי שלך. באופן כללי ניתן לומר שכשהמצב יציב לאורך זמן אכן ניתן להפחית את תדירות המפגשים עם הרופא המטפל (אך בוודאי שלא להפסיק את המעקב באופן כליל) לפעם בחודש או אפילו יותר. יחד עם זאת יש לומר שתדירות הממפגשים אצל הרופא המפטל במרפאה נגזרת ממספר גורמים. לפעמים - ההתרשמות הקלינית של הרופא אינה תואמת את ההרגשה הסובייקטיבית של המטופל והרפוא דווקה רואה סימני החמרה שלכן מגביר את תדירות המפגשים כדי למנוע התדרדרות שתצריך אשפוז. כמו כן לפעמים תדירות המפגשים נגזרת מתוך סטטוס משפטי כגון טיפול מרפאתי כפוי או צו מרפאתי כפוי. ולפעמים צריך להגיע פעןם בשבועיים כדי לקבל זריקה. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה