שאלה

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

17/09/2011 | 19:49 | מאת: שאלה

האם 3מ"ג ביום של ריספרדל יכול לפגוע בתפקוד מיני אצל גבר? האם ויאגרה יכולה לסייע?

24/09/2011 | 14:36 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. ריספרדל יכולה לגרום לפעמים לעליה בהורמון בשם פרולקטין. עליה זו יכולה במקרים מסויימים לגרום להפרעות בתפקוד המיני. יש לבצע בדיקת דם לפרולקטין. במידה והרמה אכן גבוהה וכאמור יש פגיעה בתפקוד המיני- מומלץ לטפל בעניין. דרכי טיפול אפשרויות - ע"י הפחתת המינון של הריספרדל, או ע"י החלפה לתרופה אחרת שלא גורמת לעליה בפרולקטין, או ע"י הוספת תרופה שמורידה פרולקטין, או ע"י נטילת כדור שמשפר את תפקוד המיני כגון ויאגרה או סיאליס. יש לפנות לרופא המטפל להחליט על דרך הפעולה. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה