תרופת הזיפרקסה

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

13/09/2010 | 20:45 | מאת: יוסקי

אני נכה צה"ל נוטל זיפרקסה נמס .. יש הקלה אבל לצערי אני סובל מהרבה תופעות לוואי כמו סחרחורת ,כאבי ראש בצדדים ,עצירות ,נמנום והשמנה, מה ההבדל זיפרקסה כדורים לבליעה לזיפרקסה נמס? ברצוני דר' שתציע לי תרופה לסיכוזפרניה שהינה פחות עם תופעות הלוואי. תשובתך חשובה מאוד

14/09/2010 | 11:45 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום יוסקי. הזיפרקסה הנמס הוא בשמו הרשמי "זיפרקסה וולוטב". ההבדל בין זיפרקסה וולוטב לבין הזיפרקסה הרגיל הוא שהוולוטב הוא מסיס בפה ונספג מיידית. בנוסף יש לו טעם של תות והוא יותר זול ברוב הקופות. פרט לכך אין שום הבדל. אם אתה סובל מתופעות לוואי, יש להתייעץ עם הפסיכיאטר המטפל. בגדול האפשרויות הם לשנות מינון, להחליף תרופה, להתמודד עם תופעות הלוואי דרך שינוי הרגלי חיים (כושר גופני וכד') ועוד. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה