מה עוד אפשר לעשות? איזה אפשריות יש?

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

24/07/2011 | 19:07 | מאת: צ

שלום ד"ר, אחי סובל מספר שנים מסכיזופרניה בשנה וחצי האחרונות היו לו הרבה התקפים ודיי נמאס לו ומאז לבקשתו אושפז בבי"ח מזרע למרות כי לטענתו איננו חולה. הוא אושפז במשך חודש והתחילו לו טיפול בזריקה פעם בשבועיים. ואחרי כחודש שוחרר ושוב אחרי כשבוע היה במצב לא טוב וחזר לאישפוז שוב. כיום איננו מאמין במערכת הרפואית הוא מאושפז שוב לאחר שיכנועיים שלנו הוא מקבל כיום עוד כדורים עם הזריקה אבל ניראה כי גם זה לא עוזר. איזה אפשרויות עוד יש הוא כל שבוע יוצא מאשפוז וחוזר. לטענת הרופאים הוא נמצא בהתקף פסיכוטי מתמשך. השאלה מה אפשר לעשות איזה עוד אפשרויות יש? אם יש אפשרות לתת לו טיפול באופן פרטי ? תודה.

11/08/2011 | 12:28 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום וסליחה על העכוב בתשובה, הייתי במילואים. המצב שאתה מתאר הוא מצב לא קל - פסיכוזה מתמשכת שלא מגיבה לטיפול תרופתי. אני לא יכול לתת המלצות ספציפיות לגבי אחיך דרך פורום אינטרנט וללא בדיקה מעמיקה. בכל אופן הנה מספר הערות כלליות: 1) לאחר שמספר טיפולים לא עוזרים ניתן לנסות תרופה בשם לפונקס (יש הסברים על התרופה במגוון שרשורים כאן בפורום). כמו כן ניתן לנסות קומבינציות של תרופות שונות. 2) במקרים מסויימים ניתן לשקול טיפול בחשמל, בעיקר עם יש מרכיב אפקטיבי (כגון דכאון או מאניה) או קטטוניה. 3) ניתן לנסות התערבויות פסיכולוגיות (כגון CBT) בהם מלמדים איך לחיות עם תסמינים פסיכוטים כרונים. יש מטופלים רבים (כולל זוכה פרס נובל אחד) שלמדו איך לחיות עם קולות או מחשבות שווא ובמקביל לנהל חיים עם משמעות, מיצוי עצמי, תעסוקה, משפחה וכד'. 4) לעיתים יש לתת לטיפול זמן להשפיע - לפחות תקופה של 4-6 שבועות. 5) במצבו הנוכחי נשמע שהמקום הנכון הוא טיפול במסגרת אשפוזית בו ניתו לראות אותו 24 שעות ביום להתאים טיפול בזמן אמת. באופן פרטי יראו אותו פחות (בד"כ פעם בשבוע) לא תהיה השגחה 24 שעות, לא יוכלו לוודא שהוא מקבל טיפול ולא יוכלו להגיב בזמת אמת על שינויים במצבו. לאחר שיתייצב וישוחרר - אז ניתן לשקול טיפול פרטי, למרות שיש לומר שגם המרפאות הציבוריות נותנות שירות טוב. היתרון של הטיפול הפרטי הוא בעיקר במשך הזמן שניתן להקדיש בכל פגישה, בזמינות של הרופאים וביכולת לבחור את הרופא המטפל. בברכה, ד"ר אהוד ססר

24/01/2015 | 20:59 | מאת: יבגני

דוקטור בחשמל זה לא קצת ישן?

מנהל פורום סכיזופרניה