התלבטות גדולה!!

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

03/07/2011 | 18:35 | מאת: אושרית

היי לכולם אני שמחה לגשת לפורום שלכם ולקבל כול מיני דברים שיעזור לי להבין כמה דברים אז ככה ! (הנושא לא קשור לחיים הפרטיים שלי רק תקראו עד הסוף ותבינו ) לנושא : הכרתי בחור נחמד בן 34 שסיפר לי שאמא שלו חולה בסכיזופרניה ואני כרגיל אומרים לי איזהשהוא סוג של מחלה אני אוהבת לחקור ולדעת למה אני נכנסת אם בעצם אני רוצה להכנס למערכת שכזאת , היום אני כותבת לכם אחרי שהייתי אצלו בבית בפעם הראשונה שישי שבת והכרתי את האמא שהייתה כול כך נחמדה אך כול כך מיוחדת ואתם בטח יודעים למה! יש לי כול כך הרבה שאלות על המחלה וכול כך הרבה דברים לא סגורים עם עצמי ועם הקשר הזה אבל לפני זה אני רוצה לספר לכם מה אני חוויתי מהבית והתחושה שהוא נתן לי . כשהגעתי לבית נפתחה הדלת אישה מחוייכת ומלאת מרץ ומצב רוח נישקה אותי לשלום ... הכול היה נחמד ישבנו לארוחת ערב שישי ואז התחילו השיחות שלנו ביחד היא נתנה לי מין תחושה שאנחנו לא לבד, שעוד מישהוא יושב לידה (אני מציינת שהיא לא מטופלת והיא לא רוצה לקבל טיפול) היא נסתה להראות לי שהכול בסדר והכול מושלם מבחינתה אבל שמתי לב שהיא חייה בעולם מישלה שהיא כמעט ולא איתנו ! משהוא מטורף, היו סימנים של חריטה על השולחן אבל היא אומרת שהם עשו את זה .. בעיקרון מה שאני רוצה לשאול אותכם ומהידע שלכם מה עושים עם מבוגרים שלא רוצים לקבל טיפול? האם המחלה תורשתית? איך נוהגים להתנהג עם אנשים כאלו ? מיכול המאמרים שקראתי שום דבר לא עזר לי להבין !

04/07/2011 | 20:23 | מאת: רועי

ואין לך זכות מוסרית להתערב, מה גם שהיא אפילו לא האמא שלך. תפתרי את הבעיות של עצמך בחיים. ברגע שיש תוית של "סכיזופרניה" אנשים מנסים לחפש תמיד בכח סימפטומים. ראית חריטה על השולחן , אז מה? הרגשת באינטואיציה שלך שיש משהו מתחת לפני השטח , אז מה? מי את בכלל שתתערבי לה בחיים? עם "רגישות" כזאת את יכולה למצוא אינדיקציות ל"מחלת נפש" גם אצל צנצנת.

04/07/2011 | 20:26 | מאת: רועי

שברור מאליו שה"התלבטות" שלך היא האם לנסות לאשפז אותה בכפיה. אני מציע שתתחילי את ההתלבטות הזאת מהקשת הצירוף "מחלקה סגורה" ביוטיוב ותראי מה עושים שם לבני אדם. (לא בסרטונים של עמותת מגן והסיינטולוגיה, אלא סתם בתחקירים שעשו בערוץ 1 ו2 במהדורות חדשות). זוועה.

מנהל פורום סכיזופרניה