תרופה ותופעות לוואי

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

11/09/2010 | 23:27 | מאת: מירי

שלום רב! בעלי לוקח מזה 4 חודשים ריספונד פעם ביום בלילה במינון של 2 מג'. לפני כחודש התחילו אצלו תופעות כגון: עייפות ורצון לישון כל הזמן, חוסר חשק מיני. מדבר מעט, חוסר רצון לעשות ספורט שהוא מאוד אהב בקיצור אפטיות. שאלתי היא האם ניתן להפחית במינון ל 1 מג'? האם אפשר לעבור לכדור אחר עם פחות תופעות? שמעתי על כדור בשם סוליאן האם הוא מומלץ? פרט לזה בעלי מרגיש בסדר, עובד ומתפקד.

12/09/2010 | 19:45 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום מירי. ריספונד (ובשמו הנפוץ ריספרידל) היא בד"כ תרופה יעילה לסכיזופרניה עם מיעוט תופעות לוואי. יחד עם זאת לעיתים יש ירידה בחשק מיני, בד"כ על רקע עלייה של הורמון בשם "פרולקטין". יש לפנות לרופא המטפל ולבדוק זאת. במידה וזאת הסיבה ניתן להפחית מינון או להחליף תרופה. הסוליאן שאת מציינת היא אכן תרופה טובה. בכל מקרה - יש להתייעץ עם הרופא המטפל. בברכה, ד"ר אהוד ססר

12/09/2010 | 21:44 | מאת: מירי

תודה רבה על תשובתך. ועוד דבר , הרופאה טוענת שאם מורידים את המינון המחלה עלולה להתפרץ שוב. האם זה נכון? האם תופעות אלו אמורות לחלוף? האם כדאי לקחת את הסיכון ולהפחית במינון וברגע שרואים שהסימני המחלה מופיעים לעבור למינון גבוהה יותר? אני כבר מיואשת. בתודה מראש.

מנהל פורום סכיזופרניה