רציתי לבדוק משהו...

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

29/06/2011 | 13:21 | מאת: avil11

עלה לי רעיון שסכיזופרניה זה לא בהכרח ההבנה שלנו כיום של סימנים שליליים וחיוביים, אלא תוצאה ישירה של חוסר ידע..? שהבן אדם לא יודע מציאות אחרת באותו רגע של האפתיה או של מחשבת השווא,כאילו אני לפחות הרגשתי ברגע שהמחלה שלי התפרצה הרגשתי שהמוח שלי עשה SHUT DOWN ולא לאט נמחק כל הידע שהיה לי, לא משנה שהצלחתי לשחזר אותו, בזמן ההתקף ככל שהידע שלך מצטמצם כך רמת התפקוד שלך מוקטנת. בקיצור אני טוען שסכיזופרניה או התסמינים שלה הם תוצאה ישירה של חוסר ידע, האמנם? וזה בעצם גם אומר ששיקום הוא תוצאה ולא תהליך כמו שכולם חושבים.

29/06/2011 | 21:18 | מאת: משה

נדמה לי שיש פילוסופים שטוענים שפגיעה מוחית היא השטחה של היכולת המילולית בכתב ובעל פה אבל אולי הרופא יגיב על כך....

30/06/2011 | 19:32 | מאת: avil11

אני יודע שיש פגיעה ביכולת המילולית גם בכתב, זה כמו להגיד שיש ירידה קוגניטיבית, לא..?

30/06/2011 | 17:39 | מאת: ירון

אתה צריך ללמוד פילוסופיה. ובנוגע לשאלתך המורכבת: לפסיכיאטרים אין שום בשורה בשבילך, מדובר בחבורת אנשים שמסתכלים על הנפש שלך כמו על פס יצור במפעל לקופסאות שימורים - בשבילם אתה שק של סימפטומים ותו לא. בשבילם אתה מן תת אדם שמותר לעשות לו מה שרוצים, כי הוא "חסר תובנה למצבו" ובעל "שיפוט לקוי" ועוד כהנה דיבה פסיכיאטרית. ימכרו לך הרבה מילים יפות בפורומים, אבל בשורה התחתונה, הם פשוט החליטו מה נכון ומה לא בשביל כולם, הם יודעים הכי טוב, ומי שמתנגד להם ומעיז למחות - נכלא, מקבל תוית של "חולה פסיכיאטרי", מסומם בתרופות מעוותות חשיבה, ואם הוא מעיז למחות אז הוא נקשר בתגובה לשעות רבות עד שהוא עושה את הצרכים על עצמו בחדר מבודד במחלקה הסגורה. כמובן שהוא לא יכול להתלונן כנגד עוול שנעשה לו, כי הרי כל תלונה תלקח בעירבון מוגבל (איזה שופט או שוטר יאמינו למילה של "חולה נפש" מול מילה של "איש צוות". היה מקרה מפורסם של פסיכיאטר שאנס נער מטופל בארץ לפני כמה שנים, ובסופו של דבר הוא זוכה אחרי שאבחן את הנער כ"הוזה" - כן כן, אותו פסיכיאטר שאנס גם אבחן את הקורבן!) זוהי הפסיכיאטריה האמיתית ידידי, אלה השיטות שלה, אלה האנשים העוסקים במלאכה. ביום יום הם חייכנים, מסתובבים עם חולצות מכופתרות ועניבות, מדברים יפה ובשפה רהוטה, מציגים את עצמם כ"רופאים", ו"אנשי מקצוע" - אבל ברגע שאתה מוגדר אצלם כ"חולה נפש", תגלה שמדובר למעשה בחיות אדם שיחדרו לבשרך במחטים, ישפילו אותך עד עפר, וירמסו את כבודך. דת חדשה של כוחנות ואלימות ממוסדת צמחה לה כאן מתחת לאף, ולציבור "הנורמאלי" זה לא ממש מזיז... הרי תמיד "חולי הנפש" היו בתחתית ההיררכיה החברתית (הרבה אחרי הומואים, עובדים זרים, חרדים, ערבים, וכל מי שאנחנו לא רוצים להיות שכנים שלו) .

30/06/2011 | 18:01 | מאת: נימי

http://www.iaapa.org.il/46024/%D7%9E%D7%94%D7%99_%D7%9E%D7%97%D7%9C%D7%94

30/06/2011 | 21:49 | מאת: בנ"י

אבל בנימה פחות כועסת.

מנהל פורום סכיזופרניה