בדיקת דם בלפונקס ועוד

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

19/06/2011 | 20:21 | מאת: דורית

שלום רב. אני חולה בסכיזופרניה ונוטלת את התרופה "לפונקס". בבדיקת דם האחרונה שביצעתי בשבוע שעבר, רמת הלימפוציטים ירדה ל-18.5%. 1)ברצוני לדעת האם המצב מסוכן, לא סובל דיחוי ועלי להודיע על כך לרופאה עוד לפני התור שיש לי אליה בשבוע הקרוב (בד"כ הבדיקות תקינות)? 2) א)רציתי לדעת אלו תרופות אנטיפסיכוטיות חדשות ( קו ראשון וקו שני ואם יש עוד) יעילות יש כיום מהקבוצה של התרופות האטיפיות (אני בעבר נטלתי- ריספרדל, זיפרקסה וגאודון)? (רק רציתי לציין כי הריספרדל גרם לי לרמת פרולקטין גבוהה, הזיפרקסה השפיעה לאט מדי מבחינת הסימנים השליליים של המחלה, והגאודון בכלל לא התאימה לי- לכן הפסיקו לי את התרופות הללו וכרגע אני כאמור עם הלפונקס). ב)במידה ואצטרך להפסיק את הלפונקס ( מקווה שלא)- על איזה תרופה אתה ממליץ כיום ( אני סובלת בעיקר מהסימנים השליליים של המחלה ונוטלת בנוסף את התרופות סרוקסט-10 מ"ג, ודפלפט כרונו-750 מ"ג, לפרכוסים)? 3)קראתי בעבר בפורום זה כי הסרוקוול חלשה מדי- האם זה אכן נכון? ומה לגבי אינבגה? סוליאן? אביליפיי?(ותופעות הלוואי הנפוצות שלהן). אשמח לקבל תשובה ממך,תודה רבה, דורית.

20/06/2011 | 07:22 | מאת: שוני

היי דורית אני חולה בסכיזופרניה כבר 14 שנה כמוך ניסו עלי מלא תרופות,זיפרקסיה,רספירדל,סרווקל,גאודון. התרופה היחידה שעזרה לי היא סוליאן,אני מקבל 600 מיליגרם מחולק לשלוש פעמים ביום כל פעם 200. לפונקס לא ניסיתי אמרו לי שעם הסוליאן לא יעזור ינסו לפונקס . מאחל לך בריאות שלמה , אני מתמודד כמוך ומבין אותך. ממליץ לך מניסיון על הסוליאן, אין תופעה של השמנה כמו בזיפרקסיה תרופה מעולה . מקווה שעזרתי

20/06/2011 | 07:35 | מאת: שוני

רציתי להוסיף שרמת הפרולקטין עולה עם סוליאן, אבל זה מכול התרופות הפסיכיאטריות אנטי פסיכוטי. לכן עושים מעקב ובודקים . לי רמת הפרולקטין קרוב ל800 פי שלוש ממה שמותר אני יודע לגבי נשים שיש בעיה עים הריון אבל אני לא יודע מה סטאטוס שלך בהצלחה

23/06/2011 | 19:33 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום דורית. תשובות: 1) ירידה של 18% בספירת הלימפוציטים אינה אמורה להוות בעיה. בכלל הבעיה עם לפונקס היא לא בלימפוציטים, אלא בנויטרופילים (סוג אחר של כדוריות דם לבנות). וגם במקרה זה הבעיה מתעוררת רק אם הערכים של הנוירופילים יורדים מתחת 1500 או ביותר מ-50%. 2) כפי שנכתב רבות בפורום, לפונקס היא התרופה היעילה ביותר כיום לסכיזופרניה, הן לסימנים חיוביים והן לסימנים שליליים. המתן מוגבל בשל תופעות הלוואי האפשריות (כולל הירידה בספירת הנויטרופילים כמו גם השמנה). לכן נותנים אותה למי שלא הגיב ל-2 תרופות אחרות. לכן אם מצבך טוב עם לפונקס - לא מומלץ להחליפו, בטח לא בגלל ירידה קלה בלימפוציטים שסביר להניח בכלל לא קשורה לתרופה. 3) כל שאר התרופות (גם החדשות ביותר) בסה"כ די דומות ביעילות. יש הבדלים בפרופיל תופעות הלוואי שלהן. אבל שוב - לא הייתי ממליץ לך להפסיק את הלפונקס. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה