מוזר

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

19/06/2011 | 17:43 | מאת: עדי

שלים! על מה מורות תחושות מוזרות של הגוף,למשל: 1. חוסר תחושה ,לעתים,של הראש (מאז שעברתי ניתוח קיבוע לחוליות c4-c6 )שזו תחושה מאוד לא נעימה.(אני מתמודדת איתה ,בדרכים שונות,כגון:נגיעה בפנים כדי לחוש אותם,חיוך,דיבור-כי דברים אלו מורים שלמרות חוסר התחושה ,הראש נמצא...) 2.אני שוקלת כ-70 ק"ג,(גובה:1.65)אך אינני חשה את כובד המשקל,אלא אני חשה כאילו אני שוקלת משקל מועט 3.לפעמים נדמה לי(אני חשה) כאילו יש עוד אנשים בבית,למרות שאני יודעת שאני נמצאת לבד ועוד אילו בדיקות עלי לעשות בקשר לתחושות אלו?

23/06/2011 | 19:21 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום עדי. אי אפשר לדעת את התשובות ללא בדיקות של נוירולוג ו/או אורטופד ו/או פסיכיאטר. התחושות בראש ככל הנראה קשורות לניתוח החוליות שעברת. לגבי תחושת "חוסר המשקל" - אמנם יכול להיות מדובר בתופעה של דפרסונליזציה (מעין "ניתוק מהגוף") אך אין לדעת בודאות ללא בדיקה. כנ"ל לגבי התחושה שיש אנשים בבית (לא מדובר במחשבות שווא - הרי את יודעת שזה לא נכון). אז כאמור - אם התופעות מפריעות לך - גשי להיבדק ע"י נוירולוג ו/או פסיכיאטר. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה