חשק מיני

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

07/06/2011 | 07:54 | מאת: tali

איך ניתן לטפל בבעיה של חוסר חשק מיני בגלל התרופות? אני מקבלת גאודון 100 מיליגרם ליום

14/06/2011 | 14:14 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. בעיות בחשק המיני יכולות להיות בשל מגוון סיבות - הטיפול התרופתי, מצב נפשי, מחלות גופניות אחרות ועוד. ראשית יש לאבחן את הסיבה. במצבים נפשיים שונים (כגון דכאון או חרדה) יש ירידה בחשק המיני ללא קשר לטיפול התרופתי. נכון שלעיתים הסיבה היא הטיפול התרופתי אולם יש לומר שהתרופה גאודון בד"כ לא פוגעת בתפקוד המיני. לסיכום - יש לפנות לפסיכיאטר המטפל כדי לאבחן את הסיבה. רק לאחר מכן ניתן יהיה לטפל בבעיה. במידה והבעיה היא כן בגלל הטיפול התרופתי - ניתן לבצע שינויים כגון שינוי מינון, הוספת תכשיר נוסף או החלפה. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה