רישיון נהיגה

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

26/04/2011 | 11:03 | מאת: אלין

האם לחולי סכיזופרניה מאפשרים להוציא רישיון נהיגה? האם זה מותנה במשהו? תודה מראש, אלין

27/04/2011 | 18:16 | מאת: אלין

האם אדם שיש לו קצבה בגלל מחלתו הנפשית מביטוח לאומי לא יכול לקבל רישיון נהיגה? האם ביטוח לאומי מדווח את זאת למרב"ד? תודה מראש

27/04/2011 | 23:46 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. באופן עקרוני עניתי על שאלתך בשרשור כאן למטה. בכל אופן הנה עיקרי הדברים: 1) מאפשרים למתמודדים עם סכיזופרניה להוציא רשיון ורבים עם אבחנה זו נוהגים ללא הגבלה. 2) בעקרון אם רופא מתרשם שיש סכנה פוטנציאלית בהמשך הנהיגה ברכב הוא יכול לדווח על כך למרב"ד (המכון הרפואי לבטיחות בדרכים). זה יכול להיות על רקע בעיות גופניות (כגון אפילפסיה), בעיות נפשיות, שימוש בסמים וכד'. לאחר שהרופא מדווח למרב"ד, יכולים שם לזמן את המטופל למבדקים. לאחר המבדקים הם יכולים להחליט או על פסילת רשיון, או על התלייתו (פסילה זמנית) או להשאיר את הרשיון על כנו. 3) אין קשר בין קבלת קצבה לרשיון נהיגה. 4) רופאי הבטוח הלאומי ידווחו למרב"ד רק אם כאמור הם מתרשמים שיש סכנה פוטנציאלית בהמשך הנהיגה ברכב. אין דיווח אוטומטי. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה