אבחנה שגוייה

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

05/04/2011 | 23:36 | מאת: דיקלה

שלום רב , אחי מטופל מזה כ16 שנה בביה"ח אברבנאל , האבחנה שעשו לו היא אבחנה שגוייה ולכן גם הטיפול אינו נכון ויש רק החמרה במצבו , היכן אוכל לקבל אבחנה נוספת ונכונה על מצבו , הייתי מעדיפה לו לקבל אבחנה מבית החולים זה , יש מקום נוסף , אפילו פרטי ?

06/04/2011 | 18:22 | מאת: מוש

שלום רב! כיון שכל הנושא הפסיכיאטרי, איננו מדע מדוייק אלא ניסוי ותהייה, וכיון ש16 שנה של גהינום לימדו אותך שלא לסמוך על מה "שהמומחים" אומרים - אל תצפי שמשהו פתאום יגלה את אמריקה בשבילך. לכי את ומשפחתך על פי תחושת הלב, והמשוב שאתם מקבלים מהתגובה לתרופות. אל תחכו שפתאום יקרה נס- זה פשוט לא קורה. לכו על תרופות מינוריות, ולא כסחניות במיוחד, ותנסו עד כמה שאפשר לאפשר לאחיך האומלל, איכות חיים סבירה. גן עדן הוא כבר לא יחווה כאן. מקווה ששם למעלה- כן. ליבי איתך מוש- שחווה משהו דומה.

18/04/2011 | 13:37 | מאת: בן יעקב

אני מסכים רק דברייך הראשונים, אך אני חולק בתוקף על הסוף, כי גן עדן הוא יכול לחוות כבר כאן! על ידי שיקום מסודר והתמודדות אקטיבית על אף הקשיים הרבים והנפילות, להתחזק בתקוה ולהיות במודעות איפה החלקים החזקים שלך מהם תשאב כוח. גם לך אני מאחל את זה, צריך להתמיד בשיקום, ויש מערכת שיקום הכוללת הכל קיצבה, דיור, ליווי עו"ס, פנאי [אנוש, עמיתים], וכמובן תעסוקה נתמכת. אני כותב מתוך נסיוני, גם אני מתמודד יום יום.

10/04/2011 | 16:02 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום דיקלה. מובן שבמסגרת פורום אינטרנט אין אפשרות לחוות דעה באם אבחנה מסויימת היא שגויה או לא. בכל אופן הטיפול לא ניתן לפי "אבחנה" אלא לפי הסימפטומים של המטופל הספציפי. במידה והטיפול לא עוזר - ניתן לבצע שינויים תרופתיים (כגון החלפת התרופה, הוספת תרופה אחרת וכד') כמו גם שינויים טיפוליים אחרים (כגון טיפולים פסיכולוגים) ומהלכים שיקומיים שונים. בכל מקרה זכותכם לקבל חוות דעת שנייה בכל מסגרת אחרת (ציבורית או פרטית). בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה