רמיסיה מלאה או רמיסיה חלקית

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

05/04/2011 | 09:53 | מאת: יצחק

ד"ר בוקר טוב ! אני מוגדר כחולה בסכיזופרניה לא מובחנת אשר מתבטאת ביום יום בכך שאין לי מוטיבציה,אין לי אנרגיה,אין לי הנאה כמעט מכלום,אין לי שום קשרים חברתיים ועוד... אין לי סימנים חיוביים של המחלה ,לא שומע קולות ואין מחשבות שווא שאלתי היא האם המצב שלי מוגדר כרמיסיה מלאה או רמיסיה חלקית? אודה לך מאוד על תשובתך יצחק

10/04/2011 | 15:50 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום יצחק. יש סוגים שונים של רמיסיה. יש רמיסיה קלינית (סימנים חיוביים ושליליים) ויש רמיסיה פסיכוסוציאלית (הבוחן מדדים של קשרים משפחתיים, אנרגיה, עניין בפעילויות יומיות, עצמאות בטיפול עצמי, אחריות לגבי הטיפול, שימוש בשירותי קהילה ועוד). לצורך בחינה של מצבך מומלץ לפנות לפסיכיאטר המטפל לצורך הערכה. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה