הפרעות אישיות

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

04/04/2011 | 15:37 | מאת: אייל

לד"ר ססר! מהי התרופה המוממלצת ביותר מבין התרופות האנטיפסיכוטיות(בעיקר הקונבנציונליות) לטיפול בהפרעת אישיות סכיזוטיפלית שבאה יחד עם הפרעת אישיות גבולית? תודה אייל

10/04/2011 | 15:33 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום אייל. הטיפול הוא לפי הסימפטומים ולא לפי הכותרת האבחנתית. במידה ויש סימנים פסיכוטים או ריבוי של "גלישות פסיכוטיות" (סימנים פסיכוטים קצרים שמאפיינים לעיתים הפרעות אישיות גבולית) אז ניתן לתת תכשיר נוגד פסיכוזה. במידה ואין סימנים פסיכוטים - אין הכרח לרשום תכשיר נוגד פסיכוזה למרות שלעיתים זה יכול לעזור במקרים שיש עיוותים קוגניטיבים מהותיים. בכל מקרה אין תכשיר ספציפי מיוחד להפרעות אישיות - כל התכשירים נוגדי הפסיכוזה אפקטיבים באותה מידה (דור ראשון או שני). ההבדלים הם בתופעות הלוואי. לגבי תכשירים מדור שני - נכון להיום קופות החולים לא מאשרים אותם בהנחה להפרעות אישיות (אך ניתן לרכוש אותם במחיר מלא). בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה