אביליפיי

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

29/03/2011 | 21:06 | מאת: בועז

שלום דוקטור שמעתי שיש תרופה חדשה לסכיזופרניה בשם אביליפיי. זה נכון שהיא הגיעה לארץ ונמצאת בסל הבריאות? ניתן להשיג אותה דרך קופ"ח מכבי? תודה!

03/04/2011 | 11:48 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. שאלה זו חוזרת על עצמה בפורום לא מעט ועניתי בהרחבה בפורום לא מכבר. נחסוך לך את החיפוש והנה התשובה שוב: לתרופה החדשה קוראים "ABILIFY" (או בשמה הגנרי aripiprazole). התרופה למעשה בכלל לא חדשה - היא נמצאת בשימוש כבר 8 שנים בארה"ב לטיפול בסכיזופרניה. היא נמצאת בסל הבריאות אך היא עוד לא זמינה בקופות החולים בארץ, זה כנראה ישתנה בחודשים הקרובים. עדיין לא ברור מה יהיה המחיר לאחר אישור של הקופות. בכל מקרה כמה מילים על התרופה - מבחינת יעילות אנטיפסיכוטית - היא יעילה כמו רוב התרופות הנמצאות בשוק היום (לא יותר). לגבי תופעות לוואי - יש לו מעט יחסית בשל מנגנון פעולה שונה (ראה המשך). לגבי מנגנון פעולה (מינוחים מדעיים בדרך) - הוא אגוניסט חלקי של הרצפטור של הדופמין (ה-D2) ולא אנטגוניסט כמו שאר התרופות. לכן ההבדלים בתופעות לוואי (פחות תופעות פרקינסוניות). הוא לא גורם לסינדרום מטבולי. כמו כן יש לה פעילות נוגדת דכאון קלה (בשל אגוניזם של רצפטור סרוטונים מסוג 5HT1a). היא לא מרדימה. לפעמים זה יתרון (כשיש בעיות של עייפות) ולפעמים זה חסרון (כשיש בעיות שינה). בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה