מצבים פסיכוטים וזיכרון

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

17/03/2011 | 21:31 | מאת: זיוה

שלום רב, האם 3 מצבים פסיכוטיים ודאגות שמלוות בדיכאון יכולים לפגוע בזיכרון? האם אומגה 3 יכול לשפר את הזיכרון, אם לא איזה תוסף תזונה יכול לשפר את הזיכרון? תודה מראש, זיוה.

18/03/2011 | 14:41 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום זיוה. לצערנו אין אף תכשיר שמוכח כמשפר זכרון באופן מהותי (ויש תעשיה שלמה של "anti aging" של תכשירים שאמורים לשפר את הזכרון אך ללא הוכחות מחקריות). יחד עם זאת לעתים הזכרון נפגע בשל שינוי במצב נפשי (כגון דכאון, מאניה, פסיכוזה וכד'). במקרים אלה הטיפול בבעיה הנפשית הבסיסית גם תשפר את הזכרון (למעשה תחזיר אותה לרמה רגילה). התקפים פסיכוטים חוזרים גם יכולים להחמיר מה שקרוי "סימנים שליליים" שגם שם יש פגיעה בזכרון (בעיקר "זכרון עבודה" שזה הזכרון המיידי). במקרה של סימנים שליליים הטיפול הוא לא פשוט אך יש מגוון דרכי פעולה (פירטתי בעבר בפורום - תעשי חיפוש ל"סימנים שליליים"). וגם יש טיפול תרופתי באלצהיימר שמשפר מעט את הזכרון - אבל רק לסובלים מאלצהיימר. בברכה, ד"ר אהוד ססר

24/01/2013 | 21:33 | מאת: אורטל

שלום אחי בן 24 נקלעה למצב פסיכוטי לפני כשבוע ימים מאז פגש4 פסיכיאטרים שנתנו את אותה חוות דעת,והמליצו ע ל אישפוז בשער מנשה,משפחתי ואני התנגדנו בכל תוקף לאשפז אותו שם,מצבו לא כזה חמור לדברי הפסיכיאטרים,הוא קיבל טיפול תרופתי בבית,והוא נמצא במעקב,ההורים שלי נמצאים איתו בכל מהלך היום והם מרגישים שכבר לא יכולים לשאת את המצב, הייתי רוצה לקבל המלצות על מקומות אחרים,מטפלים מומלצים אין לי מושג למי לפנות,האינטרנט מוצף בכל כך הרבה מהכל,אני לא באמת ידעת מה נכון לעשות.....אובדת עצות....

מנהל פורום סכיזופרניה