שאלה

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

05/03/2011 | 19:55 | מאת: ריקי

שלום דוקטור, הבחנתי בתופעה שחוזרת על עצמה כל יום בזמן שינה (שאצלי אינה עמוקה). כשאני חצי ישנה אני שומעת לדוגמא שיחה שבאמת מתנהלת בחדר השני, אבל אז גם התרחשויות נוספות שלא באמת קורות כגון הצטרפות אדם נוסף לשיחה, ביקור של מישהו או דברים שלא נאמרו. מעין עירבוב של מציאות והזיות. לאחר בירור אני מבינה שהעיקר אכן התרחש אבל ללא ה"תוספות". האם תופעה כזו שכיחה יותר אצל אנשים הנוטים לפסיכוזה? אציין שאני סובלת מסכיזופרניה אבל לא היו לי אף פעם הזיות. תודה מראש.

07/03/2011 | 01:11 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. מה שאת מתארת היא תופעה "נורמלית" לחלוטין - בזמן שלפני הירדמות או כשמתחילים להתעורר יכולה להיות תחושה של הזיות שמיעה או ראיה. קוראים לזה הזיות "היפנגוגיות" או "היפנופומפיות" וזה בד"כ לא מעיד על פסיכוזה. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה