תופעות לוואי של הפסקת תרופות

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

29/09/2016 | 16:31 | מאת: אניי

שלום וברכה רציתי לדעת בבקשה תוך כמה זמן חולפות תופעות הלוואי של הפסקת נטילת תרופות? מדובר על מינון של 100 מג סרנדה + אביליפיי 2.5 מ"ג שהופסקו בבת אחת (אני יודע שזו לא הדרך להפסיק טיפול אך בכל זאת אשמח לתשובה לשאלתי..) התופעות שאני מרגיש הן אי שקט, עצבנות, חרדה, "ראייה שהכול אפור", כאילו ענדתי "משקפיים אפורות", מתח.. קצת סחרחורות, האם אלו תופעות לוואי של הפסקת תרופה או שזה יישאר ככה לעד ובעצם התמכרתי לתרופה? פשוט לא יכול לסבול את תופעות הלוואי של התרופות עצמן, בולמוסי אכילה, עלייה במשקל של 20 ק"ג (למרות הקפדה על פעילות גופנית ודיאטה, לא מצליח לרדת במשקל), עם הרופא אין מה לדבר בכלל, הוא לא מעוניין לשמוע על שינוי תרופתי.. אבל אני מרגיש כ"כ רע עם זה, לכן החלטתי לנסות שינוי על דעת עצמי.. אשמח לתשובות לגבי שאלותיי הנ"ל תודה מראש

04/10/2016 | 01:05 | מאת: אניי

כבר בערך כמעט שבוע ללא התרופות שהפסקתי במכה (סרנדה 100 מג אביליפיי 2.5 מג ולמיקטל 150 מג) מרגיש ערפול וסחרחורות שכמעט לא פוסקות וגם כן השפעה על שיווי המשקל.. כאילו אני "פה ולא פה", אומנם די מתפקד (מבשל משוחח עם אנשים מנסה לצאת לעבוד ויוזם) אך הסחרחורות והתופעות לוואי של הפסקת התרופה לא עוזבות אותי, האם הן אמורות לחלוף מתי שהוא? אם כן מתי בערך מה טווח שזה אמור להסתיים? זה פשוט בלתי נסבל, או שכן האם בגלל שהפסקתי במכה זה יישאר ככה? תודה

מנהל פורום סכיזופרניה