גמילה מויאפקס xr

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

20/08/2016 | 22:10 | מאת: חגית

שלום רב. אני חולה בסכיזופרניה ונוטלת ריספונד וויאפקס, הרופא המטפל מתכוון להחליף לי את הויאפקס. רציתי לדעת: 1.מהם תסמיני הגמילה מהתרופה ויאפקס xr (נוטלת 150 מ"ג), נאמר לי שכנראה יהיו לי חלומות מוזרים, מה עוד כוללים התסמינים? באינטרנט רשומים דברים מפחידים. רציתי לוודא זאת עימך? 2.כמה זמן נמשכים התסמינים מהתחלת הירידה ל-75 מ"ג וגם מהפסקת התרופה לגמרי? 3. הודרכתי לרדת מ-150 מ"ג ל-75 מ"ג למשך שבוע ולאחר מכן להפסיק את הויאפקס - האם אכן נכון לבצע כך את ההפסקה? 4. האם מחייב שיהיו בכלל תסמיני גמילה? בתודה מראש, חגית.

הפסקה של טיפול בויאפקס יכולה לגרום לתופעות לוואי לא נעימות כמו כאבי ראש, בחילה, סחרחורות, חרדה, אי שקט, רעד, קושי בשינה ועוד. לכן מומלץ לבצע את ההפסקה באופן הדרגתי ככל האפשר כדי להימנע מהן. בדרך כלל התסמינים חולפים תוך שבועות ספורים, תלוי במינון הראשוני ובקצב הירידה. ירידה מ-150 מ"ג ל-75 מ"ג היא מהירה. לא בהכרח יהיו תסמיני גמילה, התגובה תמיד אישית.

מנהל פורום סכיזופרניה