מיצב

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

08/08/2016 | 07:40 | מאת: איתן גנור

האם סרקוול הוא מיצב מצב רוח עם הכי פחות תופעות לוואי? מהתרופות לתנודות מצב רוח. האם הניסיון איתו בפועל הוא חיובי? למצבים של מניעת התעוררות מאנית במחזורים קצרים? או שצריך בשילוב עם רספרידון? כאשר אין מחשבות שווא או כל תופעה חריגה חיובית. אבל יש התעוררות רגשית חזקה וגם קצת קשירת הקשרים ומסקנות על גבול היחוס מניעים במצבים מסוימים ופרשנות יתר אבל בגבול הסביר. אבל ברור שזה חריג מהשגרה החשביתית הרבילה.

לסרוקוול, כמו לכל תרופה, יש תופעות לוואי. סרוקוול מכילה קואטייאפין ששייכת לקבוצת האנטי פסיכוטיים מדור שני, היא חוסמת רצפטורים לדופמין וסרוטונין, וגם להיסטמין ורצפטורים אלפא אדרנרגים. אבל קואטייאפין והתוצר העיקרי שלו נור-קואטייאפין משפיעים בצורות נוספות על הרצפטורים לסרוטונין, ולכן יש לו גם השפעות נוגדות דיכאון והוא מאושר לטיפול בסכיזופרניה, מאניה ודיכאון. התאמת הטיפול בכל מקרה היא אישית וכדאי להתייעץ עם הרופא המטפל.

מנהל פורום סכיזופרניה