מה הסיכוי שלי לסכיזופרניה

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

03/07/2016 | 08:59 | מאת: ל

אם גם אימי וגם סבתי חולים בסכיזופרניה ( מאותו צד ). אני סובלת מחרדות מאז שגיליתי שהמחלה תורשתית לפני 10 שנים . מה הסיכוי לילדי ? .

הסיכוי של אדם עם הורה חולה בסכיזופרניה לחלות במחלה הוא כ13%, הסיכוי של אדם עם קרוב משפחה מדרגה שניה הוא כ-5%, הסיכוי יחד הוא מעט יותר גבוה מחיבור של הסיכויים, קשה לחשב במדויק, זאת יחסית ל-1% באוכלוסיה הכללית. עבור ילדייך הסיכוי הוא כמו לאדם עם שני קרובי משפחה מדרגה שניה (קצת יותר מ-10%).

מנהל פורום סכיזופרניה