תחילת טיפול בלפונקס

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

24/01/2011 | 15:07 | מאת: אייל

עפ"י המלצת הרופא המטפל בי -- הוחלט להתחיל לי תרופה בשם לפונקס, אני מאוד חושש מהתופעות לוואי שיגררו ע"י זה, ובמיוחד העייפות הרבה וכו'. אציין שאני לוקה (לפי הערכה...) מסכיזופרניה ו-ocd וזאת לאחר ניסיונות רבים של תכשירים אלו ואחרים אך ללא תוצאה מספקת. שאלותיי הן: האם הלפונקס אכן יעזור לי? וכמה? וכיצד אתמודד עם תחושות העייפות והכבידות ממנה סובלים הנוטלים אותה? תודה אייל

26/01/2011 | 00:05 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. לפונקס היא תרופה יעילה מאד (למעשה הכי יעילה) לסכיזופרניה. לגבי OCD יש חילוקי דעות (כבר כתבתי על כך בפורום).בכל אופן לגבי תופעות הלוואי - זה אינדיבידואלי - לפעמים אין תופעות לוואי בכלל, לעיתים יש תופעות שחולפות עם הזמן ולעיתים יש תופעות כרוניות. בחלקן ניתן לטפל אך לעיתים צריך להפסיק את התרופה. בכל אופן - תישאר במעקב צמוד אצל הפסיכיאטר, תדווח לו על התופעות וכך ניתן יהיה להתייחס אליהן בזמן אמת. בברכה, ד"ר אהדו ססר

מנהל פורום סכיזופרניה