האם אפשר להחלים מהסכיזופרניה

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

10/01/2011 | 20:00 | מאת: גול

שלום, השאלה שלי האם אפשר להתרפות ולהחלים ממחלת הסכיזופרניה? אם באמת אפשר להחלים מהסכיזופרניה מה האחוז ההחלמה? תודה

10/01/2011 | 21:45 | מאת: אבי

אפשרי...שליש מהחולים מראים ריפוי מוחלט של הסימפטומים של המחלה, שליש אחר מראה חיים מלאים לצד הסימפטומים שאם אני לא טועה זה כנראה מושג ההחלמה, וחמישית מהחולים מראים אשפוזים חוזרים והידרדרות. יש גם מקרים כאלה שנרפאו מהמחלה עצמה אבל זה די נדיר.

16/01/2011 | 12:09 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. אני מצטרף לתשובה של אבי - אבל אם הבדלים באחוזים. אכן פעם אמרו ששליש מראים ריפוי מוחלט, שליש יציבים ושליש נשארים עם סימנים פעילים. היום אנחנו יודעים שהמספרים פחות אופטימים - לכ-10%-20% יש החלמה טובה אם תפקוד מלא (אך בד"כ כן יש צורך בהמשך טיפול תרופתי), לכ-50% יש ליקוי תפקודי ניכר, השאר באמצע. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה