שיקום

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

10/01/2011 | 14:24 | מאת: עדי

איזה סל שיקום מגיע לחולים-אפשרות של עבודה בסביבת חולים אחרים או עבודה בסביבת אנשים בריאים? אני לא עובדת ולא לומדת, האם אוכל למצא עבודה בשוק החופשי? ואם אלמד ואקבל תעודה או תואר האם תהיה לי בעיה להתקבל לעבודה רגילה?

16/01/2011 | 11:31 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום עדי. יש מגוון אפשרויות עבודה למתמודדים עם בעיות נפשיות שניתן לקבל דרך ועדת סל שיקום. יש עבודה מוגנת - זו עבודה בד"כ במפעל מוגן עם ליווי של אנשי מקצוע. עבודה זו היא בד"כ יחד עם אנשים שגם סובלים מבעיות נפשיות. יש תעסוקה נתמכת - זו למעשה עבודה בשוק החופשי עם ליויו של אנשי מקצוע. עבודה זו מיועדת למטופלים שרמת התפקוד שלהם יחסית שמורה. לבסוף, ניתן לחפש עבודה בשוק החופשי כמו כל אדם אחר. היום (בניגוד לפעם) זה כבר לא פוגע בזכות לקבל קצבה. כמובן שאם תקבלי תעודה ו/או תואר לא תהיה לך בעיה להתקבל לעבודה כי: א) אף אחד לא אמור לדעת שאת מטופלת בגורמי בריאות הנפש (סודיות רפואית), ב) בכל מקרה אסור ע"פ החוק להפלות אדם על בסיס רפואי, ו-ג) זכותם של אנשים עם בעיות נפשיות לעבוד כמו כל אחד אחר. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה