הפסקת לפונקס

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

08/01/2011 | 19:50 | מאת: דנית

שלום רב! אני אמא לילד בן 23 שחלה בסכיזופרניה מגיל 11 והיה מאושפז ובפנמיות, במשך 5 שנים האחרונות הוא צרך לפונקס במינון של 350 מל"ג ויותר. בשנה האחרונה ע"פ הפסיכאטר המטפל הוא הוריד את הכמות במינון קטן מאוד בימים האחרונים נודע לי שבמשך שנה בלי לומר לנו הוא הוריד את הכדורים לגמרי וראינו זאת במספר התהגויות היפר או מניה,הוא ירד במשקל כיום הילד שלנו ללא תרופות בכלל ונמצא בחו"ל מתפקד נפלא עדיין היפר אבל שנה צלול עושה דברים מבין יותרץ וכמו שהוא אומר ראש נקי למחשב. איך תסבירו שילד כזה ללא כדורים שהרופאים ואנחנו פחדנו מה יהיה פשוט כאילו ניצח את המחלה אנחנו תוהים ודיי בשוק האם המחלה נעלמה,או האם אפשר לומר למחלה הנ"ל ברמסיה.אנא ענו לי איך לנהוג ואיך להבין זאת כולנו במשפחה קצת המומים. האם יכול להיות שהוא נרפא או טעות בדיאגנוזה. או..... אודה לכם מאוד דנית

09/01/2011 | 17:39 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. כמובן שאי אפשר להגיע למסקנה בלי בדיקה מעמיקה אצל פסיכיאטר. האפשרויות הן: 1) הוא אכן סובל מסכיזופרניה ונמצא היום ברמיסיה - אולם בעתיד הפסיכוזה עלולה לחזור (מה שקורה לא פעם שמפסיקים תרופה כגון לפונקס). 2) הוא לא סובל מסכיזופרניה והיתה טעות באבחנה. 3) הוא החלים מסכיזופרניה (נדיר למדי, אבל יש תיאורי מקרים). כאמור רק לאחר בדיקה מעמיקה ניתן לחשוב על מסקנה. רק נאמר שבאופן סטטיסטי התשובה היא בד"כ הראשונה. בברכה, ד"ר אהוד ססר

09/01/2011 | 18:11 | מאת: דנית

תודה על כל העזרה שבוע טוב

מנהל פורום סכיזופרניה