ביטוח לאומי

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

31/07/2014 | 09:24 | מאת: מילה

אני אמא לילדה בת 13 .היא היתה מאושפזת במחלקה פסיכאטרית במשך חודשיים. כרגע בבית כבר חודש, על פניו הכל בסדר אבל בפנים אצלה עדיין לא.הילדה עדיין לא מאובחנת אבל אמרו שיש חשש לסזכיזופרניה. אני ובעלי מפסידים המון ימי עבודה בגלל שצריך לקחת אותה פעם בשבוע לטיפול פסיכולגי ופעם בחודש לטיפול פסיכאטרי.היא מקבל לוסטלר וריספרדל. רציתי לדעת האם יש אפשרות לקבל קיצבה כלשהי מביטוח לאומי ? באישפוז אמרו לי שכן . מילאתי טפסים לביטוח לאומי אבל לא חזרו אליי.

ילדים חולים זכאים לקצבת נכות שמגיעה להורים עד גיל 18, לאחר מכן, אם הילד עדיין זכאי לקצבה הוא מקבל אותה. לוקח כחודשיים לביטוח לאומי חודשיים לעבד מידע, לאחר מכן שולחים הזמנה לועדה רפואית. אם חלפו חודשיים מאז שהגשתם את הטפסים ולא שמעתם מביטוח לאומי כדאי להתקשר או להגיע פיזית לסניף ולברר מה קורה עם הפניה.

03/08/2014 | 11:08 | מאת: מילה

השאלה היא האם בכלל מגיע לנו לקבל קיצבה כל שהי מביטוח לאומיי, מה הקריטריונים שצריך לעמוד בהם? אני לא הייתי רוצה לחשוף אותה שוב לרופאים שהיא לא מכירה. הבית חולים שבו היתה מאושפזת עדיין לא כתבו מכתב לגבי המצב שלה ומה שעבר עליה , מה לעשות בינתיים?

מנהל פורום סכיזופרניה