זיהוי ודרכי התמודדות בעת התקף

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

22/12/2010 | 20:02 | מאת: אביטל

ד"ר ססר שלום רב, רציתי לדעת איך אפשר להבדיל אצל חולה סכיזופרני אם אינו נוטל את התרופות מיוזמתו או שאי נטילת הכדורים הינה כחלק מהמחלה ?.בנוסף מהם דרכי ההתמודדות בעת התקף? האם יש להרפות או להתעמת? מהי הגישה המומלצת יש לציין שאני נשואה לאדם שמאובחן כסובל מהאמור לעיל, נא התייחסותך.אביטל.

26/12/2010 | 13:47 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום אביטל. 1) סיבות להפסקת טיפול הם רבות ומגוונות - חוסר תובנה למחלה "אני לא חולה", תופעות לוואי מהטיפול, מצב פסיכוטי "למשל - השב"כ מרעיל את התרופות" ועוד. הדרך לאבחן את הסיבה זה להיבדק אצל הפסיכיאטר המטפל. 2) בעת התקף (אני מניח שאת מתכוונת להתקף פסיכוטי) יש להפנות את האדם לפסיכיאטר המטפל או ישר למיון בהתאם לחומרת המצב. אם הוא מסכן את עצמו או האחרים באותו הזמן ומסרב להגיע לבדיקה ניתן לבקש הוראת בדיקה כפויה (כבר ציינתי רבות בפורום את דרכי הפעולה אך בתמצית ניתן לפנות לפסיכיאטר המחוזי דרך רופא המשפחה (ביקור בית), עובד/ת סוציאלי/ת, פסיכיאטר פרטי) או לפנות ישר למשטרה). לגבי סוגיית העימות - בד"כ לא מומלץ להתעמת עם אדם פסיכוטי אלא אם כן אין ברירה. עימות עם אדם פסיכוטי יכול להגיע לאלימות שאינה רצוייה. עדיף לפנות ישר לגורמים המטפלים ולהשאיר להם את העימותים. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה