תרופות פסיכיאטריות

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

21/05/2014 | 20:03 | מאת: רחל

בתי חולה בסכיזופרניה וocd מקבלת סרקוול xr 400 וציפרלקס 20 מג . היא מתפקדת רגיל עצמאית עובדת אולם יש לה בעיה במשך היום היא רוצה כל היום לאכול מתוק ובלילה מתעוררת ומחפשת מתוקים כל מה שהיא מוצאת אוכלת היא מודעת לבעיה אולם קשה לה מאוד לשלוט על התאווה למתוק במהלך כל היום ממעיטה לאכול אוכל רגיל כדי לא להשמין אולם נשברת כשרואה מתוק . כל לילה מתעוררת לא ישנה טוב מחפשת מתוק אוכלת המון מתוק והולכת לישון היא ניסתה גם לאכול פירות ירקות בלילה אולם זה לא החזיק מעמד מה אפשר לעשות האם להחליף תרופות? האם לשנות מינון ?

סרוקוול יכול לגרום לעליה בתיאבון ובמשקל, אפשר לנסות יעוץ תזונאי כדי לעזור לה עם הכמיהה למתוק. הכמיהה אכן תלויה במינון אבל אצל חלק מהאנשים היא מתחילה במינון נמוך, או במינון שאינו מספיק מבחינה נפשית. לגבי ההמלצה על טיפול צריך לשקול עם הפסיכיאטר המטפל את היתרונות והחסרונות בכל תרופה עבור ביתך.

מנהל פורום סכיזופרניה