זמני נטילת תרופות

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

07/05/2014 | 15:25 | מאת: יריב

שלום וברכה מאובחן כסובל מהפרעה דו-קוטבית מטופל בזיפרקסה 5 מ"ג ולמיקטל 200 מ"ג (שני כדורים של 100 מ"ג) רציתי לדעת האם יש זמנים קבועים שכדאי ליטול את התרופות? אם כן מתי? דוג' הזיפרקסה די מרדימה ואני הולך לישון ומתעורר בבוקר בשעות לא קבועות אשמח לעזרה תודה מראש

שינה היא מרכיב משמעותי בהפרעה דו-קוטבית. אחת הדרכים למניעת אפיזודות נוספות של מאניה או דיכאון היא שמירה על שגרת חיים קבועה, ששינה הוא המרכיב העיקרי בה. לדוגמא, קיצור משך השינה או "לילות לבנים" יכולים לגרום לאפיזודות מאניות. למיקטל וזיפרקסה משפיעים במשך כל היום, לכן אפשר לקחת אותם פעם ביום בלבד. חשוב לקחת את התרופות בזמנים קבועים כדי לשמור על שגרה של ערות ושינה. כפי שכתבת זיפרקסה היא תרופה סדטיבית ולכן ממליצים לקחת אותה בערב כשעה-שעתיים לפני השינה. למיקטל גורם לעוררות אצל חלק גדול מהמטופלים, ולכן ממליצים לקחת אותה בבוקר.

13/05/2014 | 20:43 | מאת: סכיזו.

זיפרקסה קח ב 6 , החל משעתיים אחרי תהיה קצת עייף אבל ככה תקום בבוקר הכי בסדר...

מנהל פורום סכיזופרניה