רספירדל

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

28/04/2014 | 14:21 | מאת: יצחק

שלום לא מזמן נפגשתי עם פסיכיאטר של קופת חולים כללית לבדיקת הפרעת קשב עם לחץ. הפסיכיאטר בדק בדיקה כללית ואפילו לא ידע מהלחץ הוא שאל אותי שאלת על הפרעת דיכאון ואפיין לי דיכאון מכייוון שסיפרתי לו על התמודדות שקשה לי איתה וזלגתי דמעות. והוא נתן לי מרשם לPrizma אך לא לקחתי את התרוםה מכיוון שכל יום אייני מדוכא רק כשמדברים איתי על טראומה או משהו שקשה לי איתו ונכנסים איתי לדיון אני בוכה וזה קורה אחת לחודשיים ולפי מה שקראתי התרופה הינה תרופה מסוכנת עם לא מעט תופעות לוואי אז מסיבות אלה אינני נטלתי את התרופה . ( מה שגם התברר לי יכול להיות מקור הבעיה של הקשב והריכוז ) בנוסף הוא רשם לי מרשם לרספירדל וכתב בדף הבדיקה שיש לי "הזיות קלות" אך לא יותר מזה ולפי מה שקראתי ושמעתי הרספירדל זו תרופה אנטי פסיכוטית למחלה מסוימת. וכשקראתי על הנתונים של המחלה הזו התברר לי כי זו מחלה נוראית עם נתונים פסיכותיים שמאד לא מאפיינים אותי אני ממש לא מבין למה הוא כתב את זה. אף פעם לא הזיתי כל חיי. הפסיכיאטר הוא של קופת חולים והמרשם והדף שהוא רשם מגיעים לקופה ולתיק הרפואי שלי. 1. האם יגרם נזק אם הדף הזה בתיק הרפואי והאם יתאפיין לי המחלה הזו גם אם הוא לא רשם זאת בדף הבדיקה? 2. לאן אני צריך לפנות אם אני ארצה ביקור נוסף אצל פסיכיאטר והאם זה יוכל לפסול לי את מה שהוא רשם ??

1. לא בהכרח הפסיכיאטר רשם מצב פסיכוטי או מחלה פסיכוטית. ריספרדל ניתן בהרבה מצבים נפשיים, גם לדיכאון וחרדה. אם נרשמה מחלה בתיק הרפואי ותידרש לחתום על ויתור סודיות המידע הזה יגיע למי שאישרת לו לקבל את המידע. 2. תוכל לפנות לפסיכיאטר אחר לבדיקה נוספת ואז כדאי להביא לו את מה שרשם הפסיכיאטר הקודם. אם הפסיכיאטר הקודם כתב שמדובר במצב פסיכוטי והאבחנה של הפסיכיאטר השני אחרת בקש ממנו לרשום במפורש שאין מחלה או מצב פסיכוטי.

מנהל פורום סכיזופרניה