דיאלוג פתוח

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

25/04/2014 | 16:40 | מאת: צחי

שלום רב , האם את שמעת על הגישה בלפלנד בטיפול בפסיכוזה ? זאת גישה שנבנתה ונחקרה במשך 25 שנה עי פסיכיאטרים הגישה דוגלת בריפוי ללא תרופות מפסיכוזה מספרת על 85 אחוז החלמה מפסיכוזה וממומנת עי הממשל ניתן לראות את הסרט חינם ביוטיוב תחת השם דיאלוג פתוח אשמח לחוות דעתך

26/04/2014 | 09:52 | מאת: גרויסה מישיגינע

פעם שסיפרתי את זה לרופא הוא אמר: "לפלנד?בלי תרופות? אולי אתה ראה יותר מידי נילס הולגרסון כשאתה להיות ילד. לדבר? זה מפריע מתי אני כותב תרופות ובעיות שלך זה רק ממחלה ולא להיפך. מבין בחורצ'יק? ובכלל אתה בשעה זה צריך ישן - לא מדבר. אני עוד קצת מינון והכל להיות בסדר. תרגיש טוב חמוד." הקיצור סע ללפלנד...

30/04/2014 | 13:25 | מאת: לי

שלימדו אותם.

עד שנות החמישים של המאה הקודמת הטיפול במצבים פסיכוטיים היה בשיחות עם הצלחה מוגבלת ביותר. מאז גילוי התרופות הללו חל מהפך ורוב האנשים שהיו כלואים במוסדות שוחררו וחזרו לחיים בקהילה. כך שלמרות ההסתיגויות מתופעות הלוואי הקשות שרואים לעתים עם הטיפול זהו הטיפול היעיל והמהיר ביותר כיום. בדיוק כמו עם טיפול באנטיביוטיקה, לפעמים הטיפול גורם לתופעות לוואי, לפעמים טיפול יתר גורם לסכנה חמורה יותר בגלל יצירה של חיידקים עמידים אבל עדיין אנשים היום מתים פחות מזיהומים בזכות טיפול באנטיביוטיקה ולכן לא צריך לשפוך את התינוק עם המים ולבטל את התרומה שיש לתרופות. כמובן שלטיפול התרופתי יש השפעה מוגבלת, טיפול פסיכוסוציאלי הוא חיוני ומשפיע על ההחלמה לפחות כמו הטיפול התרופתי, לכן טיפול טוב במחלה נפשית אף פעם לא יכלול תרופות בלבד. המודל בלפלנד אינו שולל טיפול בתרופות אנטיפסיכוטיות אלא משלב טיפול פסיכוסוציאלי מקיף יותר, וכמובן שטיפול פסיכוסוציאלי דומיננטי ומקיף יותר יכול להוריד את הצורך או המינון של התרופות. טיפול כזה הוא יקר הרבה יותר מטיפול תרופתי ולכן בגלל מגבלות כלכליות של מערכות בריאות ברוב העולם הוא נפוץ יותר. במצב אופטימלי בו ניתן היה להשקיע ללא גבול בטיפול אפשר היה להתקרב למודל בלפלנד.

01/05/2014 | 16:42 | מאת: מישהו.

כנראה לא ראית את הסרט עד הסוף... מדברים שם במושגים של "החלמה" או "מתן תרופות במקרים נדירים במטרה להפסקתן מאוחר יותר" (שנתיים) וחלק מהדוברים הם פסיכיאטרים שלפחות ע"פ הסרט מהקבוצות היותר מפרסמות באירופה וכל זאת מגובה במספרים! בתור רופאה (ואת רופאה מקסימה) קשה לי לקבל שאת אומרת משהו כמו "ניסו את בשנות ה 50 וזה לא הצליח"...זוהי אינה גישה מדעית.כנראה שניסו לא טוב...

מנהל פורום סכיזופרניה