נפח הדיבור

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

11/04/2014 | 08:38 | מאת: משה

שלום, יש לי שתי שאלות: 1) מהו נפח הדיבור ? 2) איך מסתכלים על האפקט (אני יודע שאפקט זה מצב הרוח כפי שנראה לצופה מהצד בשונה ממצב הרוח, שזה מצב הרוח כפי שמרגיש אותו המטופל והאפקט לא תמיד תואם את מצב הרוח) אשמח לתשובה מפורטת. תודה רבה

1. נפח דיבור = כמות הדיבור, כמות מילים. 2. מצב רוח הוא תחושה סובייקטיבית של הנבדק, אפקט הוא הרגש שרואה הבודק. אפקט בוחנים לפי סוג, טווח, התגוונות והתאמה. סוג הרגש יכול להיות דיכאוני, רגזני, מתוח וכו'. הטווח של האפקט מתכוון לעצמת הרגשות, האם הנבדק מסוגל להעביר את הרגשות שלו בהבעות הפנים ותנועות הגוף או שהוא נראה ללא ביטוי של רגש כלל (אפקט שטוח). התגוונות - האפקט אמור להשתנות לפי נושא השיחה. התאמה - האפקט תואם אם הוא מתאים לנושא השיחה, כלומר שמח כשמדברים על דברים שמחים ולהיפך. כמובן שיכול להיות מצב שמצב הרוח לא תואם לאפקט, לכן מציינים את שניהם. בדיקת האפקט היא אמנם אובייקטיבית לגבי הנבדק אבל סובייקטיבית לבודק, לכן הבדיקה יכולה להיות שונה בין שני בודקים.

מנהל פורום סכיזופרניה