שאלה לד"ר ססר

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

14/12/2010 | 21:16 | מאת: hoze

שלום לדוקטור ולכל באי הפורום. נפגעתי בשירות קרבי בצבא במה שהתפתח כנראה לסכיזופרניה. ברצוני להתייעץ לגבי טיפול אצל ד"ר אורה גולן, אם שמעת עליה. היא מטפלת בקינסיולוגיה ולהבנתי, הטיפול לא יכול להזיק. יש לציין שאני עובד במשרה מלאה, למרות קשיים ניכרים בריכוז, שהפריעו לי גם בלימודים אקדמיים (למרות שסיימתי). שאלתי, האם יש תועלת בטיפול כזה, והאם בכל זאת הוא עלול גם להזיק. בתודה מראש, hoze

15/12/2010 | 10:22 | מאת: שירה

שלום גם לך! מזה קינסיולוגיה? באיזה כדורים אתה מטופל עכשיו והאם הם עוזרים לך? איזה תואר סיימת? כל הכבוד שאתה לומד ועובד! אני מאוד מעריכה את זה . שירה

15/12/2010 | 20:39 | מאת: hoze

שלום שירה סיימתי תואר ראשון לפני מספר שנים ועבדתי כמה שנים בחברת הייטק, ממנה פוטרתי. כעת אני בחברה אחרת, אך מתקשה מאוד להתרכז בעבודה והתוצאות בהתאם.מה שמצטייר כאיטיות בעייתית. קינסיולוגיה זה טיפול במערכות השרירים. אשמח אם מישהו שמבין יענה

16/12/2010 | 13:16 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. טיפול בקינסיולוגיה (מה שקרוי "Applied kinesiology") הוא טיפול בתחום הרפואה הטבעית שמשתמש בבדיקות שרירים כדי לאבחן מצבים של חסר תזונתי, אלרגיות ועוד. רוב המחקרים שנעשו לא הדגימו יעילות כלשהי בשיטה זו ובבריטניה משרד הבריאות קבע לאחרונה שאין להמליץ על טיפול זה. בישראל אין רגולציה של הנושא. בכל מקרה אין שום מידע שזה אמור להועיל לסכיזופרניה. מצד שני, כפי שאתה אומר, זה גם לא יזיק כל עוד תישאר במעקב מסודר ולא תפסיק את הטיפול הרגיל. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה