שאלה דחופה בעניין הפסקת סרוקואל

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

28/12/2013 | 13:13 | מאת: רונית

התרופה סרוקואל 25 מ"ג לא מתאימה לאימי בת ה- 73 וביקשתי מהרופא להחליפה כי או שהיא יושנת כל היום או שהיא מדברת לעצמה.. הרופא אמר להפסיק אותה ולהתחיל חצי כדור רספירידל 1 מ"ג. השאלה אם לאחר שבועיים אפשר להפסיק את הסרוקואל בפעם אחת או לחתוך את הכדור 25 מ"ג לחצי כמה ימים ואז להחליף... אנא תשובתכם הדחופה כי הרופא לא עונה לי. הלחץ הוא מכיוון שאמי השתחררה מבי"ח לפני כשבוע עם דלקת בקוליטיס וקראתי בדף של סרוקואל שהוא יכול לגרום דלקת בלבלב אם למישהו יש אבני מרה ולאימי יש אבני מרה. הייתי רוצה להפסיק אם הסרוקואל כמה שיותר מהר כדי לא לגרום לה עוד דלקת.... בבקשה תשובתכם המהירה...

אם הרופא המליץ להפסיק את התרופה ולהחליף אותה כנראה שהתכוון בבת אחת, אלא אם כן אמר אחרת. מדובר במינון נמוך שלא אמור לגרום לתופעות של גמילה. התופעה היחידה שעלולה לקרות בהפסקה של הטיפול היא אי שקט כי סרוקוול היא תרופה סדטיבית (מטשטשת).

מנהל פורום סכיזופרניה