סוליאן והריון

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

22/12/2013 | 08:39 | מאת: יעל ק

בהריון הראשון שלי לקחתי סרןקוואל ונולד לי ילד בריא ברוך השם אחרי ההריון הוסיפו לי סוליאן כי סבלתי מכאבים מוזרים בקרקפת של צריבה האם ניתן להיכנס להריון עם סוליאן וסרווקואל ???? בייעוץ טטרולוגי אין מידע על סוליאן מכיוון שהתרופה לא בשימוש בארהב לכן אין מחקרים

25/12/2013 | 05:40 | מאת: אליאנה

תבקשי שמישהו יחפש בצרפתית יש מחקרים בצרפת לגביי התרופה . מנסיון אישי אין לי מחזור מאז השימוש עם התרופה עקב עליית הורמון הפרוקטלין לכן אני חושבת שקשה להיכנס להריון עם סוליאן.

25/12/2013 | 12:20 | מאת: יעל ק

איזה מינון את לוקחת שאין לך מחזור זאת עוד בעיה בפני עצמה את הילד הראשון הבאתי בטיפולים

27/12/2013 | 05:38 | מאת: אליאנה

במחקרים על חיות לא נמצאה טרטוגניות של סוליאן, אבל אין מידע על נשים שלקחו סוליאן בהריון, ולכן זה לא מומלץ עקרונית. כמובן שההחלטה שונה עבור כל אישה, אם סוליאן היא התרופה היחידה שעוזרת ובלי התרופה אישה מגיעה למצב מסוכן, כן כדאי לתת אותו. אם הסיבה היחידה להוספת הסוליאן הוא כאבים, אפשר לשקול להפסיק את התרופה או לנסות תרופה אחרת. באופן כללי בהריון מומלץ לתת כמה שפחות תרופות, ואם אפשר לשמור על איזון עם תרופה אחת זה עדיף. באחוז קטן מהאנשים שלוקחים סוליאן יש עליה של פרולקטין, מה שיכול לגרום לקושי להיכנס בהריון, אם החלטת יחד עם הרופא המטפל להמשיך לקחת סוליאן כדאי לבצע בדיקת דם לרמת פרולקטין.

09/01/2014 | 12:30 | מאת: יעל ק

תודה על תגובתך אני פשוט בצומת דרכים כי הכאב בקרקפת לא מרפא ממני זה נורא וכנראה ניסינו בזמנו רדפירדל וזה לא עזר טוב הסוליאן לפני כמה חודשים חיסלה את הכאבים ועכשיו שהפסקתי אותה שוב חזרו הכאבים אז החזרנו אותה חוץ מהאיזון הנפשי עי סרווקאל איך מבטלים את הכאב בקרקפת ועדיין יכולים להיכנס להריון ???? איזה תרופות יש לכאב פסיכוסומטי ??

מנהל פורום סכיזופרניה