זיפרקסה וליבידו

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

06/12/2013 | 11:47 | מאת: ד.

שלום, בן 36,מאובחן בסכיזופרניה פראנואידית ומטופל בזיפרקסה כ 3 שנים. כרגע ומעל 50% מתקופה זו מטופל במינון של 5 מ"ג. דיכאון מסויים היה קיים מאז ומתמיד כך שאלמנט זה לא השתנה. שאלתי: כשנה חש ירידה בחשק ובעניין במין. מפריע לי בכלל ובפרט מפני זוגיות שאני נמצא בה. האם ניתן לשייך זאת לזיפרקסה? האם זיפרקסה ידועה במיוחד בהקשר זה והאם ישנן אחרות שידועות כמשפיעות פחות? תודה.

רוב תופעות הלוואי המיניות מופיעות עם תחילת הטיפול, לא אופייני שהתרופה תגרום אחרי 3 שנים לירידה בליבידו ויש סיבות שכיחות יותר, לדוגמא דיכאון, מחלות גופניות או בעיות נפשיות או זוגיות. באופן נדיר זיפרקסה יכולה לגרום לעליה בפרולקטין שתגרום לפגיעה בליבידו ובזיקפה, כדי לשלול זאת אפשר לבדוק רמת פרולקטין.

מנהל פורום סכיזופרניה