סימבלטה

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

03/12/2013 | 17:46 | מאת: א

שלום, טופלתי עד כה באפקסור והחליפו לי במסגרת אשפוז לסימבלטה- ללא שיפור במצבי (סכיזואפקטיבי מטופל גם בסרוקוואל). לא עודכנתי שהתרופה איננה בסל התרופות ועליי לרכוש אותה באופן פרטי (כ200 ש"ח חפיסה). מכיון שלא היה שיפור במצבי ביקשתי מהרופא להחליף את התרופה לתרופה מאותה קבוצה אך שכן נמצאת בסל. אך הרופא שלי מתנגד ומודה שלמרות שלא חל שיפור מהותי במצבי הסימבלטה היא התרופה הטובה עבורי כי היא מטפלת בכמה סימפטומים (דיכאון וכאבים) ולכן שווה לשלם קצת יותר עבורה. רציתי לשמוע את חוות דעתך בנושא כי מרגיש לי מוזר שהרופא שלי כל כך מתעקש על הסימבלטה למרות שאין שיפור. תודה רבה!

יתכן שחל שיפור מסוים במצבך שהרופא שם לב אליו אבל אתה עדיין סובל, יתכן והרופא שלך דואג שהחלפת התרופה עכשיו תגרום להחמרה שתביא לאשפוז נוסף. כדאי לשאול את הרופא כמה זמן כדאי לחכות עד להשפעה ומה לעשות כדי לטפל בסבל שנשאר. סימבלטה ניתנת בהנחה של 50% כטיפול קו שני לדיכאון בחלק מקופות החולים, נסה לבדוק בקופה שלך, או אם יש לך בביטוח משלים, אם תוכל לקבל החזר.

מנהל פורום סכיזופרניה