האם מחלתי מוגדרת כמחלת נפש? וניתן לקבל נכות?

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

01/12/2010 | 17:31 | מאת: בנימין

ערב טוב לכולם. אני גבר נשוי בן 38 ללא ילדים כבר 8 שנים. אני הופניתי להציג מסמכים לוועדה של משרד השיכון. הכנתי מסמכים רפואים +דוח סוציאלי חריף ואישורי ביטוח לאומי. כמובן הגיע לי רשימת אבחנות שבוצעו בעבר. איני מבין כלום מהממצאים אשמח באם תוכלו לפרש לי אותם ואם זה מוגדר במחלת נפש? שוחחרתי מצהל פרופיל 21. להלן ההמצאים. אבחנה מס-1 NARCISSITIC PRESONALITY DISORDER אבחנה מס-2 SCHIZOID PRESONALITY DISORDER אבחנה מס -3 BORDERLINE PRESONALITY DISORDER בחומרה קשה. עם הפרעה תפקודית קשה קבועה וקשיים בולטים בהסתגלות חברתית. סטיה קלה במבנה עמוד השדרה ללא הפרעות! אשמח לכל תשובה בנושא תודה רבה וערב טוב

03/12/2010 | 12:29 | מאת: ד

שלום רב. האבחנות המתוארות לעיל הן הפרעות אישיות. יש לומר שאבחנה של 3 הפרעות אישיות שונות במקביל היא לא סבירה במיוחד. בכל אופן הפרעות אישיות אינן מוגדרות כמחלות נפש במובן המשפטי. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה