השלכה גנטית לילדים עקב בעיה נפשית במשפחה

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

21/11/2013 | 00:45 | מאת: אבי

שלום אני בן 29 לאבי יש מחלה סכיזופרנית אימי בריאה וגם לאחי יש בעיה נפשית (אנו 5 אחים והשאר בריאים), רציתי לדעת בהקשר של ילדים אני אדם בריא ב"ה גם עברתי מצבים נפשיים מורכבים כגון בצבא בלחימה וכו.. נוכח קשר רציני אני מנסה לברר האם יש יותר סיכון שילדי יהיו חולים בבעיה נפשית מבחינה גנטית או שאני חוזר לסיכוי כמו כלל האוכלוסיה?

הסיכוי באוכלוסיה הכללית הוא 1%, למי שסבו לוקה בסכיזופרניה סיכוי של כ-5%.

23/11/2013 | 19:31 | מאת: אבי

תודה על המענה. במה תלוי ה5 אחוז סיכוי, ז"א אם ההורים יותר חסונים נפשית האם זה מוריד הסיכוי, האם הנתון תלוי בשאר גורמים שבידינו לשנות? א"כ מהם?

מנהל פורום סכיזופרניה