שלום רב,

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

15/10/2013 | 14:35 | מאת: ליאת

אני חולה בסכיזופרניה כבר שנתיים ומאז תחילת הטיפול בתרופות: סאפריס אביליפיי וגאודון אני סובלת מגזים רבים. היתה תקופה שלא לקחתי את הכדורים ולא היה זכר לגזים. ניסיתי לקחת גם כדור נגד גזים אך ללא הועיל. האם יש עוד אנשים שסובלים מהתופעה? האם כדאי להחליף טיפול תרופתי? ואם כן אז לאיזה תרופה ? אני יודעת שאני צריכה לפנות לרופא המטפל שלי אבל זה פשוט מביך מדיי. תודה.

15/10/2013 | 17:12 | מאת: אריה

הרופא שלך כבר ראה ושמע את כל סוגי הבעיות המביכות שאנשים מתביישים לדבר עליהם. אין מה להתבייש או להיות במבוכה. הולכים לרופא ומקבלים טיפול. לא הולכים? ממשיכים לסבול.

כדאי לפנות לרופא המטפל, זאת בעיה שיכולה למנוע ממך לקחת טיפול וחשוב להתייחס אליה, אל תרגישי מבוכה, רופאים רגילים לדבר על כל התופעות הגופניות. בכל תרופה יש חומרים לא פעילים יחד עם החומר הפעיל. בדרך כלל משתמשים בלקטוז (סוכר החלב), עמילן תירס, מגנזיום ורב כהלים. יתכן והסיבה לגזים היא חומרים אלו, רב כהלים (שנמצאים בסאפריס) יכולים לגרום לגזים, אנשים שרגישים לחלב סובלים מגזים לאחר לקיחה של לקטוז(שנמצא בגאודון ובאבילפיי).

17/10/2013 | 09:40 | מאת: ליאת

מנהל פורום סכיזופרניה