זיפרקסה

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

08/10/2013 | 21:20 | מאת: אביגיל

שלום רב. האם הזיפרקסה עובדת על התסמינים השליליים של מחלת הסכיזופרניה וכיצד? במה שונה פעילותה מהלפונקס והריספרדל מבחינה זו(ידוע לי כי תרופות אלה עובדות על הסימנים השליליים של המחלה)? בתודה מראש על תשובתך, אביגיל.

מחקרים על השפעה של תרופות אנטיפסיכוטיות על הסימנים השליליים בסכיזופרניה לא מצאו הוכחה ליעילות משמעותית, רוב המחקרים לא היו באיכות טובה (מספר נבדקים קטן, הכללה של מטופלים במצב פסיכוטי חריף). מקובל לחשוב שטיפול בקלוזפין וסולפיריד הוא היעיל ביותר לסימנים שליליים, לשאר התרופות ההוכחות לא משמעותיות. לא ידוע כיצד תרופות משפיעות על הסימנים השליליים.

מנהל פורום סכיזופרניה