לפונקס לחולה פרקינסון

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

24/09/2013 | 19:46 | מאת: חיפאית

בעלי בן 63 חולה פרקינסון 18 שנ ולאחרונה נוטל יותר מידי תרופות דופאמין למחלתו, והוא במצב רעלת קשה של מנות יתר של דופאמין.בנוסף נמצא בחרדות קשות וקצת הזיות. הפסיכיאטר שלנו יחד עם הנוירולוג המליצו על מתן לפונקס באשפוז. מהנסיון שלכם האם תרופה זו עזרה לחולים אחרים כמו במצבו של בעלי? האם תרופה זאת תעזור לו בגמילה מתרופות הדופאמין המרובות שהוא נוטל? בתודה מראש

אם הטיפול בתרופות דופמינרגיות גרם למצב פסיכוטי לפונקס יכול לעזור לטפל במצב הפסיכוטי. לפונקס היא גם תרופה מרגיעה ומפחיתה חרדה. אפשר לתת אותה לאנשים עם פרקינסון מאחר ובניגוד לרוב התרופות האנטיפסיכוטיות היא כמעט ולא גורמת לפרקינסוניזם (תופעות דמויות פרקינסון). הטיפול לא אמור להפחית מכמות התרופות הדופמינרגיות מאחר ולפונקס אינה תרופה לפרקינסון.

מנהל פורום סכיזופרניה