תגידו מה התרופות האלה בכלל עושות?

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

12/11/2010 | 15:42 | מאת: מאוהבת בסכיזופרן

חבר שלי לוקח את הקלוזאפין המהולל. אבל אין לי מושג מה הוא עושה. הבחור חי ונושם הזיות, זה חלק בלתי נפרד ממנו, הוא אוהב את זה, ובשבילו אם יש שיפור במצבו זה כי ההזיות שלו "זורמות איתו". ואני שואלת....במה התרופה מטפלת? היא לא אמורה להעלים את ההזיות?

15/11/2010 | 00:44 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. כפי שכתבתי מספר פעמים בפורום, אנשים שונים מגיבים בצורה שונה לתרופות שונות. כמו כן יש אחוז מסויים של סובלים מסכיזופרניה שלא מגיבים בכלל לטיפול תרופתי (בין 10-30%). אז בקיצור - לפעמים ההזיות חולפות לחלוטין, לפעמים חלקית, ולפעמים בכלל לא. לעיתים צריך ללמוד איך לחיות עם ההזיות (והדוגמא המפורסמת זה זוכה פרס הנובל ג'ון נאש שחי עם הזיות שמיעה עד עצם היום הזה - אבל הוא למד לחיות אתם בלי שזה מפריע לו). אז אם הלפונקס גורם אצל חברך שינוי באופי ההזיות כך שיותר קל לו לחיות עמם - זה לא מעט בכלל. אם הוא מצליח במקביל גם לתפקד - זה אפילו די הרבה. וזה בהחלט עדיף מהזיות מפחידות שפוקדות עליו דברים שונים. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה