המשך

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

09/07/2013 | 14:37 | מאת: שירן

ואם האחות של החתן חלתה גם כן במחלת נפש שלא אמרו לי מה היא יש לי את הזכות לדרוש אישורים רפואיים גם כן? ומה הסיכויים לחלות אם האחות הייתה חולה?

לסכיזופרניה יש מרכיב גנטי, אם הסיכון של כל אחד לחלות במחלה הוא 1%, למי שיש קרוב משפחה מדרגה ראשונה חולה (הורים, אחים) יש סיכון של 8%, למי שיש לו קרוב משפחה מדרגה שניה (סבים, דודים) חולה הסיכון בין 2-6%. אם לאחותו של בן זוגך יש מחלה כדאי לדעת מהי, כי אם היא חולה בסכיזופרניה הסיכון מצטרף. אפשר לפנות לפסיכיאטר שמטפל באמך או באחותו של בן זוגך ולדבר איתו על הסיכונים, החשש עולה אצל הרבה אנשים שבאים לטיפול ופסיכיאטר אמור לתת את הפרטים הללו.

מנהל פורום סכיזופרניה