מה ההבדל בין רספירדל לרספרידקס

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

07/07/2013 | 15:31 | מאת: ערן

רספירידל עולה לי היום 95 שקל ויש לי אפשרות לקנות רספרידקס ב24 שקל כמות 30 כדורים אני כיום נוטל את התרופה ריספרידל המקורית ביקשתי שיאשרו לי את התרופה בסל חשוב לציין שהפסכיאטר רשם רספרידל והם אשרו לי במקום את התרופה רספרידקס בטענה שזה אותו דבר אני מניח שיש פה אינטרסים לגורמים מסויימים אחרת מה הבעיה לתת לי אישור לרספרידל שהיא אותה תרופה כטענתם. שורה תחתונה האם כדאי לי לנסות לעבור תרופה לרספרידקס האם יש סיכוי שיהיה לי תופעות לוואי ממנה . עוד דבר הריספרדל גרם לי להשמנה של 10 קילו ונעצר במשקל הזה . יכול להיות שהרספרידקס תגרום להשמנה יותר או פחות. לסיכום האם כדאי לעבור תרופה לשלם 24 שקל במקום 95. תודה מחכה לתשובתכם המשכילה

בתרופות מקור ובתרופות גנריות יש אותו חומר פעיל, השוני הוא בחומרים האחרים בכדור. החומרים האחרים בכדור יכולים להשפעה על הספיגה של החומר הפעיל, ואז המינון שמתקבל שונה, יותר גבוה או יותר נמוך. רוב האנשים לא מרגישים הבדל לאחר החלפה, לפעמים אחרי החלפת טיפול צריך להעלות או להפחית מינון. מאחר והחומר הפעיל לא שונה לא סביר שיגרום להשמנה באופן שונה מריספרדל. בכל שינוי יש סיכון לשינוי במצב הנפשי, אם לנסות תרופה גנרית או לא זאת החלטה אישית, כדאי להתייעץ עם הפסיכיאטר שמטפל בך ולשקול את הסיכון מול היתרון של חיסכון בכסף.

08/07/2013 | 19:14 | מאת: ערן

תודה על התשובה ועל הפורום הזה יישר כח אני החלטתי להשאר עם אותה תרופה ריספירדל לאור הנאמר

23/02/2014 | 21:16 | מאת: אורלי

תרופה שהורגת אנשים

מנהל פורום סכיזופרניה