שלום ד"ר

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

29/06/2013 | 13:52 | מאת: עינת

תמיד חשבתי שסכיזופרניה היא הקשה שבמחלות הנפש. מתצפית בחולים רבים אני רואה שרבים מהחולים(המגיבים לטיפול)מתפקדים טוב,חלקם אפילו מצוין.בין השאר,פגשתי טייס קרב,בעלי תואר שני ואפילו שני דוקטורים ופרופסור די מפורסם,המנהלים אורח חיים מלא ואקטיבי.האם טעיתי בהשערתי הראשונית?

גם סוכרת היא מחלה קשה וקטלנית, אבל יש אנשים שעם כדור חיים חיים רגילים ויש כאילו שצריכים לקחת כמה כדורים או להזריק אינסולין ולחשב כמה גרמים של פחמימות הם מכניסים לפה. לסכיזופרניה, כמו להרבה מחלות, יש טווח רחב של השפעה. יש אנשים עם מחלה קשה, שהתרופות לא מצליחות לעזור להם, ונאלצים לנסות הרבה תרופות, לחיות במצב פסיכוטי או להתאשפז פעמים רבות. יש אנשים עם מחלה קלה שמגיבים לתרופות וחיים באופן מלא, חוץ מנטילת כדורים. ויש את כל הטווח באמצע.

מנהל פורום סכיזופרניה