סרוקאול

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

20/06/2013 | 07:35 | מאת: פאינה

בעלי מזה מס' שנים אובחן כחולה בפיברומיאלגיה. הוא מטופל בסימבלטה. לאחרונה הופיעו בנוסף לתסמינים אחרים, תסמיני חרדה ודכאון. זה כמובן מלווה בירידה בתפקודים קוגנטיביים ובעיות זיכרון. הוא קיבל עכשיו את ה -סרוקאול במינון נמוך מאד - 12.5 מ"ג. האם גם במינון כזה עלולות להופיע אותן תופעות לוואי, המדוברות בכתבות ? לאחרונה בעלי הוריד במשקל כ-5 ק"ג. האם יתכן שתוך יום יומיים התרופה גורמת לעלייה בתאבון? כי זה מה שאני רואה בפועל. תודה מראש על התגובה.

בהחלט יתכן שהתרופה גורמת לעליה בתיאבון. כל התרופות האנטיפסיכוטיות עלולות לגרום לעליה בתיאבון ובמשקל: קלוזפין, אולנזפין וקואטיאפין (סרוקוול) יותר מן השאר. צריך להעריך עם הרופא המטפל, אם התרופה עוזרת, ואת היתרונות והחסרונות שלה מול תרופות אחרות.

מנהל פורום סכיזופרניה