תרןפה לסיכוזפרניה

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

31/10/2010 | 20:48 | מאת: יוסי

ד"ר אהוד ססר....שלום שמעתי שישנה תרופה חדשה לטיפול בסיכוזפרניה בשם "אפליפי"אם אני לא טועה באיות כך נקראת , הינה תרופה חדשה . האם יש לך מידע עליה?

05/11/2010 | 00:17 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. לתרופה החדשה קוןראים "ABILIFY" (או בשמה הגנרי aripiprazole). התרופה למעשה בכלל לא חדשה - היא נמצאת בשימוש כבר 8 שנים בארה"ב לטיפול בסכיזופרניה. היא עוד לא זמינה בקופות החולים בארץ, אך זה כנראה ישתנה בחודשים הקרובים. עדיין לא ברור מה יהיה המחיר לאחר אישור של הקופות. בכל מקרה כמה מילים על התרופה - מבחינת יעילות אנטיפסיכוטית - היא יעילה כמו רוב התרופות הנמצאות בשוק היום (לא יותר). לגבי תופעות לוואי - יש לו מעט יחסית בשל מנגנון פעולה שונה (ראה המשך). לגבי מנגנון פעולה (מינוחים מדעיים בדרך) - הוא אגוניסט חלקי של הרצפטור של הדופמין (ה-D2) ולא אנטגוניסט כמו שאר התרופות. לכן ההבדלים בתופעות לוואי. כמו כן יש לו פעילות נוגדת דכאון (בשל אגוניזם של רצפטור סרוטונים מסוג 5HT1a). בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה