מינון ליקרביום

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

03/05/2013 | 23:03 | מאת: שירן

שלום. אמא שלי נוטלת מזה כ10 שנים ליתיום ליקרביום 3 כדורים ביום אחרי התקף שבעקבותו היה גם אישפוז . היא מתעקשת שהיא מרגישה טוב ואין לה צורך בכדורים ורוצה להפסיק לקחת אותם. יש לציין שהיא אמרה זאת לרופא המשפחה והוא הסכים איתה ופשוט מחק את הכדורים מרשימת הכדורים הקבועים שלה. השאלה שלי היא איך מפסיקים לקחת את הכדורים? בהורדת מינון בהדרגה מ3 כדורים ל2 והלאה או פשוט אפשר להוריד את כל הכדורים במכה אחת.

04/05/2013 | 19:08 | מאת: שלמה

לדעתי הבלתי מקצועית (אני לא פסיכיאטר), יש סיכון בהפסקה של לקיחת ליקרביום בלי התיעצות עם פסיכיאטר שמכיר את מצבה. יתכן ותצטרך תרופה אחרת במקום הליתיום. בעיה של הפסקחת לקיחת תרופות אצל חולים פסיכיאטרים היא מוכרת ועלולה לגרום לחזרה של ההתקף. עדיף להתיעץ עם פסיכיאטר.

05/05/2013 | 13:29 | מאת: שירן

תודה רבה על התשובה, אמא שלי לא נמצאת במעקב אצל אף פסיכיאטר או פסיכולוג, הרופא משפחה רק שולח אותה לבדיקות דם אחת לשנה בערך וזהו. במשך כל התקופה שהיא נוטלת את הכדורים היו לה התקפים, אמנם לא כמו הראשון שהביא לאישפוז אבל כל כמה חודשים יש לה התקף. ההתקף מתבטא בעיקר במצב רוח וכל מיני מחשבות דמיוניות שהיא בונה לעצמה, מבחינת התיפקוד היומיומי היא מתפקדת רגיל גם עם התקף.

15/05/2013 | 11:10 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. כפי שענו לך - לא מפסיקים ליתיום (או כל תרופה פסיכיאטרית אחרת) בלי להתייעץ עם פסיכיאטר. באופן כללי - מבחינה סטטיסטית אנשים הסובלים מהפרעה דוקוטבית (מאניה דפרסיה) ומפסיקים טיפול ליתיום - יש עד 90% סיכון של התקפים חוזרים תוך שנתיים (ופחות מ-30% עם הטיפול). בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה