גאודון

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

30/04/2013 | 06:56 | מאת: צילה

שלום, רציתי לדעת אחרי כמה זמן גאודון מתנקה מהגוף לחלוטין ואחרי כמה זמן מההפסקה מתחילות תופעות הלוואי של הבחילות, והאם אחרי שמתחילות הבחילות ולוקחים שוב את הכדור הבחילות מפסיקות? אשמח לקבל תשובות בקשר לגאודון 40 מ"ג ו-20 מ"ג תודה

10/05/2013 | 09:07 | מאת: צילה

בנוסף ארצה לקבל את התשובות לגבי גאודון 80 מ"ג וגם: כמה ימים נמשכות הבחילות? ותוך כמה זמן מרגע שחוזרים לקחת את הכדור הוא מתחיל להשפיע? תודה

15/05/2013 | 11:00 | מאת: ד"ר אהוד ססר

שלום. זה מאד משתנה מאדם לאדם. לרוב האנשים אין תופעות לוואי בכלל. לחלק יש והם משתפרים עם הזמן. לחלק הם לא משתפרים ויש צורך בשינוי מינון, או ההוספת תכשיר הגד תופעות לוואי או בהחלפת התרופה. תופעות הלוואי תלויות במגוון גורמים (כגון קצב הפירוק של התרופה בכבד (דבר שמשתנה מאד מאדם לאדם), אופי התסמינים, רגישויות שונות ועוד). לגבי הימשכות תופעות לוואי לאחר הפסקה - לגאודון יש זמן מחצית חיים יחסית קצר (לכן לוקחים אותו פעמיים ביום) ומכאן שגם תופעות הלוואי אמורים לחלוף תוך זמן קצר לאחר הפסקת התכשיר (יום יומיים). אבל שוב - זה משתנה מאדם לאדם. וגם לגבי הזמן שלוקח לכדור להשפיע - זה משתנה מאד. לפעמים זה מתחיל מיידית, לפעמים מרגישים השפעה רק לאחר 4-6 שבועות. בברכה, ד"ר אהוד ססר

מנהל פורום סכיזופרניה